Değer Kazanan Konut

Değer Kazanan Konut

Özellikle son yıllarda Türkiye’nin birçok şehrinde yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarına bağlı olarak gelişen ulaşım ve alışveriş olanakları, arsa ve konut değerleri üzerinde önemli etkilere sebep olarak gayrimenkul yatırımındaki dengeleri köklü bir değişime uğratmıştır. Yapılan konut projelerinin modern mimarinin gereklerine uygun şekillendirilmesi, projeler içerisinde yaşam alanlarına önem verilmesi konut fiyatlarının değer kazanmasına yol açan önemli bir faktör olarak görülmektedir.

 

 

Konutların En Fazla Değer Kazandığı Şehirler

İstanbul bu konuda başı çekerken, her geçen yıl daha da artan gayrimenkul fiyatlarıyla Türkiye’nin yatırımda en fazla kazandıran şehri olarak ilk sırada yer almaktadır. 3. Köprü ve 3. Havalimanının olduğu bölgelere yapılan büyük yatırımlar, şehrin kuzeyinde bulunan arsa fiyatlarının büyük oranlarda artış göstermesine sebep olmuştur.

 

Değer kazanan konut açısından ikinci sırada bulunan şehir Başkent Ankara’dır. Özellikle şehrin güneybatısında yapılan modern konutlar, peyzaj çalışmaları, yaşam alanlarının şehir geneline oranla geniş olması bu bölgelerde bulunan konutların değerlerini oldukça yükseltmiştir. Kentsel dönüşümle çehresi değişen şehirler arasında bulunan İzmir, konut fiyatlarının değer kazandığı iller arasında 3. Sırada yer almaktadır. Ardı ardına yapılan lüks konut projeleriyle adından söz ettirmeye başlayan İzmir inşaat sektörü, hız kesmeden farklı projeler üreterek yatırımcılarına yüksek kazanç sağlamaya devam ediyor.

 

En büyük illerin ardından konut satışı ve değeri sıralamasında yer alan Bursa, bölgeye yapılan sanayi yatırımlarının da etkisiyle en fazla kazandıran bölgeler arasında bulunuyor. Yabancı yatırımcıların en fazla ilgi gösterdiği şehir olarak da öne çıkan Bursa, doğal güzellikleri ve yemyeşil arazi yapısıyla dikkat çekiyor. Şehir merkezinden dağılarak her geçen gün daha da büyüyen metro bağlantıları, merkeze yakın olan bölgelerin de değer kazanmasına olanak sağlıyor.

 

Yapılan araştırmalara göre 2018 yılının sonlarına doğru duraksama gösteren emlak sektörü, alınan önlemlerle yeniden yükselişe geçerek beklentileri karşılayacak düzeylerde artan alımlara sahne oluyor.



Özellikle son yıllarda Türkiye’nin birçok şehrinde yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarına bağlı olarak gelişen ulaşım ve alışveriş olanakları, arsa ve konut değerleri üzerinde önemli etkilere sebep olarak gayrimenkul yatırımındaki dengeleri köklü bir değişime uğratmıştır.

 

Konutlara Değer Kazandıran Unsurlar

Yatırımlarını en kazançlı şekilde değerlendirmek isteyenlerin yönelmesiyle sürekli olarak değer kazanan gayrimenkul yatırımları, yatırımcısına sürekli artan değerlerle kazandırmaya devam ediyor. Konutların değerini belirleyen faktörler arasında yer alan bazı unsurların dikkate alınması, yapılacak yatırımların dikkate değer kazançlar getirmesine yol açıyor;

Konutun yapımında kullanılan mimari
İnşaatta kullanılan malzeme kalitesi
Şehir merkezine mesafesi,
Ulaşım noktalarına yakınlığı,
Gelişmeye açık bölgelerde olması
Konutların yüksek yaşam standartlarına uygunluğu,
Yaşam alanlarının genişliği,
Çevre düzenlemelerinin yapılmış olması,

Konutların değer kazanmasına imkân sağlayan faktörler olarak değerlendiriliyor. Ayrıca marka firmalar tarafından yapılan ve yaşam konforunu en üst düzeyde karşılayan konutlar, emsal konutlara göre daha fazla değer kazanıyor.

 

Diğer Blog Yazılarımız