Dünyanın En İyi Stadyumları

Dünyanın En İyi Stadyumları

Futbol seyircilerinin mabedi olarak bilinen stadyumlar, bulundukları ülkelere itibar kazandırmak bakımından da önemli bir, işleve sahiptir. Oldukça büyük yatırımlarla modern mimariye uygun olarak yapılan stadyumlar, farklı özelliklere ve seyirci kapasitesine sahiptir. Dünyanın en heyecan verici stadyumları hakkında yapılan araştırmalarda, Türkiye’den bazı statlar da gerek mimarisi gerekse teknik özellikleri sebebiyle sıralamada yer almaktadır.


Camp Nou Barcelona

1957 yılından beri İspanyol futbol dünyasının en büyük futbol mabedi olarak bilinen Camp nou, 99.300 seyirci kapasiteli bir stat. Dünyanın futbol devlerinden biri olan Barcelona futbol takımının iç saha maçlarını oynadığı stadyum etkileyici ambiyansıyla dikkat çekiyor.



Santiago Barnabeu, Real Madrid

Real Madrid futbol kulübüne ait olan stadyum 81.044 taraftarın maç seyredebildiği bir stadyum. Dünyanın en önemli liglerinden biri olan La Liga maçlarında Real Madrid tarafından iç saha olarak kullanılan stadyum dünyanın en önemli kulüplerini ağırlayan ve 4 kez Avrupa ve Şampiyonlar ligi finaline ev sahipliği yapmış olmasıyla biliniyor.


Old Trafford
Caption

Old Trafford

İngiltere’nin Manchester United futbol kulübüne ev sahipliği yapan stat, 75.000 seyirci kapasitesine sahip. 1910 yılından beri hizmet veren stadyum, futbolun beşiği olarak adlandırılan İngiltere’nin en muhteşem taraftar topluluklarından birine sahip.


Futbol seyircilerinin mabedi olarak bilinen stadyumlar, bulundukları ülkelere itibar kazandırmak bakımından da önemli bir, işleve sahiptir. Oldukça büyük yatırımlarla modern mimariye uygun olarak yapılan stadyumlar, farklı özelliklere ve seyirci kapasitesine sahiptir.

Türkiye’nin En Heyecan Veren Stadyumları

Futbol kulüpleri ve stadyumlar hakkında yapılan araştırmalarda Türkiye’nin en heyecan veren stadyumları arasında Galatasaray futbol kulübüne ait arena, Fenerbahçe spor kulübüne ait Ülker stadyumu, Beşiktaş Vodafone arena ilk sıralarda yer almaktadır.


İngiltere’de yayınlanan The Telegraph gazetesinin yaptığı araştırmaların sonuçlarına göre Dünyanın en heyecan veren ilk 10 stadyumunun arasında yer alan Türk stadyumu ise, Bursaspor futbol kulübüne ait olan Timsah Arena. Gerek mimari özellikleri gerekse yapımında kullanılan teknik bakımından dikkat çeken stadyum, dünyanın örnek projeleri arasında gösteriliyor.

 

Statların ekonomik boyutları ve şehre kattığı katma değer bakımından incelenen Bursa Timsah Arena, 6500 araçlık bir otopark alanına sahip.43.563 kişi kapasiteye sahip olan stadyum maç olmayan günlerde transfer alanı olarak kullanılacak ve bursa kent yaşamına katkı sağlayacak şekilde planlanmış. Stat ayrıca Türkiye’nin en büyük tek parça tribününe sahip.

 

Diğer Blog Yazılarımız