Yatırım İçin Ev Alacaklara Öneriler

Yatırım İçin Ev Alacaklara Öneriler

Yatırım amaçlı olarak alınacak evlerle kullanım amacıyla alınan konutlar arasında bazı farklar bulunur. Yatırım amaçlı olarak alınan evler, kiraya verilerek gelir getirmesi amacıyla alınmakta olup asıl amaç konuttan kira geliri elde etmektir. Böylece eve yapılan yatırım kendi kendini amorti ederek yatırımcıya kazanç sağlamaktadır. Yatırım amaçlı ev alanların daha kısa sürede yatırımlarını geri alabilmeleri ise bazı unsurların ciddi bir şekilde değerlendirilmesiyle mümkün olmaktadır.

Yatırım yapma amacı taşıyan kişiler, ev almayı düşündükleri bölgelerdeki gelişme oranlarını incelemelidir. Çünkü hızlı gelişen bölgelerde gayrimenkul fiyatları her yıl belli bir seviyede artış göstererek yatırımların daha kısa sürede dönüşünü sağlayabilmektedir. Ayrıca yeni yol güzergâhı yapılan bölgeler, ulaşım araçlarının geçeceği yerler, okul, hastane, alışveriş merkezleri yapımının sürdüğü bölgeler kısa sürede gayrimenkul fiyatlarının yükseleceğine dair bir işarettir.

Ayrıca satın alacağınız evlerin geri dönüşüm süresini hesaplayarak karar vermeniz yatırımınızın isabetli olmasını sağlayacaktır. Pahalı ev almanız o evi yüksek kira bedelleriyle kiralayabileceğiniz anlamına gelmez. Bu sebeple kira bedeliyle elde edeceğiniz gelirleri hesaplayarak yatırım yapmak isabetli olacaktır.

Ev Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?

Öncelik olarak alacağınız evin tapusunda yer alan yasal durumun itina ile incelenmesi önemli bir husustur. Yeni yapılan binalarda bu tür sorunlar çok fazla yaşanmamakla birlikte, eski evlerin alım-satımında tapu ile ilgili önemli sorunlar yaşanabilmektedir. Tapuda kat mülkiyeti ve kat irtifası olup olmadığı incelenmesi gereken önemli bir husustur.

Alacağınız evin doğal afetlere karşı dayanıklı olup olmadığını anlamak için kullanılan malzemenin kalitesinden emin olmalı, ayrıca sel, su baskını, toprak kayması olabilecek bölgelerden uzak durmalısınız. Yatırım amacıyla alacağınız dairelerin büyük olması iyi kira getireceği anlamına gelmez. Bu sebeple yatırımda öncelikle kira gelirlerini artırmak düşüncesiyle hareket edilmelidir. Fiyatı pahalı lüks bir ev almaktansa, 2 adet 1+1 konut alarak daha kısa sürede yatırımlarınızı geri alabilirsiniz.

Yatırım amaçlı konut almak isteyenlerin dikkat etmesi gereken hususlardan biri de, prestijli konut firmaları tarafından projelerde yer almaktır. Bu tür projeler kısa sürede yüksek kira getirisi sağlayarak geri dönüşüm süresini kısaltmaktadır.

Yatırım amaçlı olarak alınacak evlerle kullanım amacıyla alınan konutlar arasında bazı farklar bulunur. Yatırım amaçlı olarak alınan evler, kiraya verilerek gelir getirmesi amacıyla alınmakta olup asıl amaç konuttan kira geliri elde etmektir.

 

Diğer Blog Yazılarımız