Bursa Ev Fiyatları

Bursa Ev Fiyatları

Bursa, kaliteli konut üretiminde son yılların en popüler kenti olma özelliğini sürdürüyor. Dönem dönem inşaat sektöründe durgunluk görülse de, Bursa sürekli hareketli olan konut alım-satımlarıyla yatırımcıların dikkatini çekiyor. Konuta uygun arazilerin gittikçe azalması, yapı maliyetlerinin artışı, göç ve kentsel dönüşümün maliyetleri etkilediği bir ortamda sürekli ivme kazanan Bursa inşaat sektörü, modern mimari örneği lüks konut satışlarında önemli bir yükseliş yaşıyor.

Son 4 yılın verilerine bakıldığında emlak değer artışının %83 gibi muazzam yükseliş sağlaması, Bursa’da yapılacak yatırımların ne denli doğru olduğuna dair en önemli gösterge olarak değerlendiriliyor. Son bir yılda konut alanların %17’ye varan kazançlar elde etmesi, yatırım amaçlı konut alımlarının 2019 yılında da artarak gelişeceğini gösteriyor.

Bursa genelinde yıllık ortalamalar incelendiğinde değer kazanan ilçeler arasında ilk sıralarda Nilüfer, Kestel, Gürsu, İznik, Yenişehir yer alıyor. En hızlı amortisman sağlayan bölgelerde ise ilk sıralarda İznik, Kemalpaşa, Orhangazi, Mudanya ve Karacabey ilçeleri yer alıyor. Gayrimenkul fiyatlarını ve ortalama geri dönüş sürelerini belirlemek amacıyla yapılan çalışmalarda, Bursa’da ortalama bir konut fiyatı 258 bin TL civarında olurken, yatırımların geri dönüş süresi 19 yıl olarak görülmüş.

Türkiye’nin hem sanayi hem tarımına önemli katkılar sağlayan Bursa yabancı yatırımcıların da büyük ilgi gösterdiği bir şehir olarak biliniyor. Özellikle Arap ülkelerinden gelen konut yatırımları Bursa’nın inşaat sektöründe de önemli bir oyun kurucu olacağını gösteriyor. Özellikle metro ağının genişlemesiyle kentsel büyümeyi yakalayan ve doğal bir yeşil alan özelliğine sahip olan Bursa’da Balat, Bademli, Mudanya yolu üzeri, Hasköy ve Göynük emlak sektörünün parlayan yıldızı olmaya aday olarak görülüyor.

Bursa Konut Yatırımında Öne Çıkan Bölgeler

Konut yatırımı konusunda şehrin genelinde bir artış gözlense de, son 4 yıllık veriler incelendiğinde Osmangazi, Nilüfer ve Mudanya konut yatırımında diğer bölgelerden daha önde görülüyor. Son 1 yıllık konut yatırımlarına bakıldığında ise, Karacabey ve Mustafa Kemal Paşa ilk sıralarda yer alıyor. Konutlardaki fiyat artışları göz önüne alındığında ise, son 4 yılda % 89 artış gösteren Nilüfer ilçesi ilk sırada bulunuyor.

Nilüfer ilçesinde ortalama konut fiyatları ise 300 bin TL civarında seyrediyor. Mudanya ilçesi de fiyat değer artışı bakımından önemli sıçramalara sahip. Mudanya’da ortalama konut fiyatları 285-300 bin TL arasında değişkenlik gösteriyor. Osmangazi ilçesinde son 4 yılda yaklaşık %87 değer kazanan konutlar yaklaşık olarak 200-250 bin TL arasında satışa sunuluyor.

Konuta uygun arazilerin gittikçe azalması, yapı maliyetlerinin artışı, göç ve kentsel dönüşümün maliyetleri etkilediği bir ortamda sürekli ivme kazanan Bursa inşaat sektörü, modern mimari örneği lüks konut satışlarında önemli bir yükseliş yaşıyor.

 

Diğer Blog Yazılarımız