Bursanın Prim Vadeden Bölgeleri

Bursanın Prim Vadeden Bölgeleri

Türkiye’nin 4. Büyük kenti olan Bursa, gayrimenkul yatırımlarında en fazla kazandıran şehirler arasında da ilk sıralarda yer alıyor. Son 5 yıl içerisinde % 60 oranında artan konut fiyatlarıyla dikkat çeken Bursa’da, bazı bölgeler kısa dönemde yüksek kazanç vadediyor. Genellikle uzun vadeli yatırım yapmayı düşünenlerin ilgisiyle öne çıkan Bursa, yurt dışı yatırımcıların en fazla ilgi gösterdiği şehirlerin ilk sıralarında yer alıyor.

Türkiye’nin kış turizmine büyük katkılar sağlayan Uludağ’ın doğu ve batı yakası yatırımcıların dikkatini çeken bölgeler arasında bulunuyor. Bursa’nın gayrimenkul piyasası hakkında yapılan araştırmalara göre konut fiyatları 250-300 bin TL arasında değişkenlik gösterirken, yatırımların amortisman süresi 15-18 yıl olarak değerlendiriliyor. Merkezde yer alan konut projelerine yoğun ilgi gösteren yatırımcılar, bunun yanı sıra merkez dışında kalan fakat otoban güzergâhı üzerinde bulunan yerlere de büyük ilgi gösteriyor.

Bursa’nın Öne Çıkan Yatırım Bölgeleri


Mudanya

Son yıllarda konut fiyatlarının neredeyse ikiye katlandığı Mudanya, Bursa’nın en önde gelen inşaat firmalarının gözde konut alanları arasında yer alıyor. Ortalama konut fiyatlarının 300-350 Bin TL civarında olduğu Mudanya, da yatırımların amorti edilme süresi yaklaşık 23 yıl olarak hesaplanıyor.

Nilüfer

Nilüfer ilçesi Bursa’nın orta ve üst gelir grubuna dahi olan tabakasının tercih ettiği yaşam alanları arasında yer alıyor. Şehrin en prestijli konut projelerinin birçoğunun Nilüfer’de olması, marka konut sahibi olmak isteyenleri bu bölgeye yönlendiriyor. Hastane, üniversite ve külliye bölgesi düzenli bir şekilde artan arsa ve konut fiyatlarıyla yatırımcıların dikkatini çekiyor. Son 5 yıl içerisinde %65 oranında artış gösteren konut fiyatları, kira konusunda da kendini hissettiriyor. Kira fiyatları 1.500 TL civarında seyreden Nilüfer ilçesinde ortalama bir konut 360-400 bin TL civarında satışa sunuluyor. Bölgede amortisman süresi ise 18 yıl olarak öngörülüyor.

Yıldırım

Bursa’nın sağlık projeleriyle adını duyuran ilçesi olan Yıldırım’da konut fiyatları son 5 yılda % 77 oranında artış göstermiş. Ortalama konut fiyatları 250 bin TL olan Yıldırım ilçesinde ortalama ev kiraları ise 1000 TL civarında. Bölgede yatırım amaçlı konut alanlar için amortisman süresi ise 20 yıl olarak öngörülüyor.

Osmangazi

Gayrimenkul konusunda en hızlı yükselişi gösteren ilçeler arasında bulunan Osmangazi, yapılan lüks konut projeleriyle adından sıkça söz ettiriyor. Ortalama konut fiyatları 250 bin TL civarında olan Osmangazi’de kiralar 1200-1300 TL civarında seyrediyor. Yatırım amaçlı olarak konut alanlar ise yatırımlarını 17 yılda geri alabiliyor.

Genellikle uzun vadeli yatırım yapmayı düşünenlerin ilgisiyle öne çıkan Bursa, yurt dışı yatırımcıların en fazla ilgi gösterdiği şehirlerin ilk sıralarında yer alıyor.

 

Diğer Blog Yazılarımız